Köp böcker till ett billigare pris

Att köpa böcker är ett intresse som kan vara rätt kostsamt eftersom det kan kosta flera hundralappar att köpa en bok i nyskick. Därför har vi i det här inlägget valt att ge dig några tips på hur du kan köpa litteratur till ett något billigare pris.

Rabattkoder

Om du vill köpa böcker till ett rabatterat pris ska du använda dig av en rabattkod. Det bästa du kan göra för att ha koll på när nya rabattkoder finns tillgängliga är att följa dina favoritbokhandlar på sociala medier eller skriva upp dig på ett nyhetsbrev. Om du till exempel handlar mest hos nätbokhandeln Adlibris så kan du använda Adlibris rabattkod för att köpa hem böcker till ett billigare pris.

Second hand

Ett annat alternativ för dig som vill köpa billig litteratur är att köpa litteratur på second hand. På second hand kostar böcker ibland så lite som fem kronor styck och oftast brukar de inte kosta så jättemycket mer. För att hitta böcker du kan köpa second hand kan du kolla upp närmsta second hand-butik och kolla igenom deras bokavdelning. Det kan vara svårt att hitta böcker i second hand-butiker eftersom de oftast inte står i bokstavsordning. Men om du tar dig tiden och vet vad du letar efter kommer det att vara mycket lättare för dig att fynda böcker second hand.

Ett annat sätt att köpa böcker på second hand är genom att använda dig av sociala medier och hålla utkik på köp- och säljsidor.

Gratis böcker

Sist men inte minst så finns det ju faktiskt sätt för dig att hitta litteratur du är intresserad av utan att det behöver kosta dig en krona. Vi talar såklart om biblioteken. De allra flesta orter har ett eget bibliotek och för att låna böcker där behöver du vara skriven på orten och skaffa ett bibliotekskort. Enda gången det kan kosta att låna böcker på ett bibliotek är om du lämnar in böckerna för sent. Avgiften kan variera men oftast handlar det inte om mer än ett par kronor om dagen. Andra sätt du kan läsa böcker gratis är genom att låna böcker av nära och kära som också tycker om att läsa och har en liknande boksmak.