Författarintervjuer – Tusculum förlag

Här på vår hemsida kan du läsa intervjuer med våra författare. Tycker du att det är spännande att komma in i huvudet på den som skapar sagorna? Då ska du fortsätta att läsa. Ibland när man läser skapar man sig ofta en bild av miljön runt omkring och även om karaktären. Det är även ett allmänt känt faktum att den som läser en bok kan tolka den på ett helt annat sätt än någon annan som läser samma bok. Ibland kan man dock känna sig tvungen att lära känna karaktärerna på riktigt och få de riktiga svaren angående hur det egentligen är.

Den enda som man faktiskt kan vända sig till då är författaren eller skaparen av boken, som kaTheFaulknerPortablen ge dig en riktig bild av hur det egentligen ser ut. Det är bara författaren som har facit i hand angående hur det ligger till i en bok, men det finns även mycket annat som man kan undra över, till exempel hur det är att vara författare, om det går att försörja sig på yrket, om det är lönsamt, var författaren har hämtat sin inspiration och hur en vardag i en författares liv egentligen ser ut?

Detta är saker som du kan få svar på i författarintervjuer och du är alltid välkommen att komma med dina egna frågor. Alla frågor kanske inte går att svara på eller så vill författaren behålla en del av mystiken i boken och vill att du på egen hand ska komma fram till din egen virtuella verklighet. Faktum är nämligen att det är det som är halva grejen med böcker, att alla tolkar dem på olika sätt och att din uppfattning av boken kan vara minst lika korrekt som din kompis uppfattning av dem, samtidigt som de givetvis kan vara helt olika och inte stämma överens någonstans.